2010. november 7., vasárnap

MEGA Anywhere

A MEGA International egy új termékcsoportot vezetett be a vállalat felépítésének és működésének modellezésére, amely konzisztenciát biztosít minden klienssel, valamint a központi MEGA adatbázissal. Az új alkalmazások teljesen web-kompatibilisek, nem szükséges semmit installálni a felhasználói munkaállomásokra.

Új termékek a MEGA 2009 SP4-hez:
- MEGA Process BPMN Edition Anywhere
- MEGA Architecture Anywhere

Kompatibilitás a desktop termékekkel
A MEGA Process BPMN Edition Anywhere és a MEGA Architecture Anywhere teljes mértékben kompatibilisek a desktop termékekkel, mivel ugyanazt a adatbázist használják. Ezáltal ugyanaz a diagram akár desktop vagy webes eszközről is nézhető, illetve módosítható. Például egy szervezeti diagram szerkeszthető MEGA Process BPMN Editon-nel (Desktop), vagy MEGA Process BPMN Edition Anywhere-rel (Web) is.

Minden objektum típus és diagram egyaránt elérhető a Desktop és a megfelelő Webes termékkel is.

MEGA Anywhere Desktop által megjelenített BPMN diagram
Támogatott nyelvekA MEGA Anywhere felhasználói felülete angol, francia, német és olasz nyelven érhető el. A felhasználó nyelvet válthat a munka során. Ez független az adatbázis nyelvétől, ami lehet magyar is! 

Nyelvválasztás

A beszúrás eszköztár
Hasonlóan a Desktop verzióhoz, itt is a diagram baloldalán található az objektum beszúrása (insert object) eszköztár, amelynek segítségével objektumot hozhatunk létre vagy illeszthetünk be a diagramba.
Az összekötés (link) parancs vagy más néven orsó (bobbin) használatával vonalat húzhatunk, és megegyező módon kapcsolhatjuk össze az objektumokat.
Beszúrás eszköztár

Tartalom felugró menüA navigációs fa és a diagram minden objektumához tartozik egy felugró menü (az egér jobb gombjával kattintva érhető el), amellyel megtekinthetjük az objektum jellemzőit (diagramok, tulajdonságok) vagy létrehozhatunk egy új diagramot (az objektum típusától függően).
Tartalom menü

A tulajdonságok párbeszédpanel
A tulajdonságok párbeszédpanel olvasható/írható módban jeleníti meg az objektum összes jellemzőjét, beleértve minden hozzá tartozó lapot (tabs), attribútumot, kapcsolatot vagy szöveget.

Tulajdonságok ablak

További funkciók
A MEGA Anywhere programcsaládban megtalálhatók továbbá a méretezési, oldalbeállítási, nézet, egyszerű- és összetett keresési funkciók, amelyek a rendszer használatát és az adatok kezelését könnyítik meg.

Online súgó és használati útmutatók
A MEGA Anywhere online elérhető súgóval és használati útmutatókkal rendelkezik.
Súgó és támogatás

A szükséges technikai infrastruktúra
A MEGA Anywhere termék használatához klasszikus webes infrastruktúra szükséges:
Szerver oldal - Windows Server 2003/2008 és IIS (Internet Information Server)
Kliens oldal – a jelenleg használatos, Adobe FlashTM plug‐in-nel rendelkező Web böngészők (Internet Explorer 7 és 8, FireFox 3) támogatottak.