2010. november 29., hétfő

A MEGA 2010-ben is tartja vezető pozícióját a Gartner vállalati architektúra eszközökre vonatkozó elemzése szerint

Sajtóközlemény - RAYNHAM, Mass., 2010. november 15.
A
MEGA-t, mint a vállalati architektúra (EA) eszközök nagy múlttal rendelkező fejlesztőjét a Gartner, Inc. „Magic Quadrant for Enterprise Architecture Tools” (A vállalati architektúra eszközök mágikus négyzete, G00207406) jelentésében ismét a vezetők közé pozícionálta.

A 2010. októberi jelentés megvalósítási képességük és jövőképük kidolgozottsága alapján tizenhét vállalati architektúra eszközöket fejlesztő céget értékelt és sorolt a vezetők (Leaders), a követők (Challengers), a látnokok (Visionaries) vagy a résjátékosok (Niche Players) csoportjába.

“Mióta 20 évvel ezelőtt a MEGA elkezdett vállalati architektúra eszközöket forgalmazni, a vállalatot úgy ismerik, mint az iparágukban vezető szerepet betöltő cégek által leginkább preferált forgalmazót” – mondta Lucio de Risi, a MEGA elnöke.
“Ügyfeleink beszámoltak nekünk arról, hogy a MEGA Suite folyamatos innovációja hogyan segítette őket üzletvitelük és működésük fejlesztésében. Örömmel szolgáljuk ügyfeleinket és nagyra értékeljük a Gartner-től kapott elismerést.”

A
MEGA Suite teljes áttekintést nyújt egy szervezet folyamatairól és technológiai erőforrásairól. A megoldás segíti a vállalatokat a piaci változásokhoz történő alkalmazkodásban, ezen felül hozzájárul a késedelmek, költségek csökkentéséhez. A szoftver üzleti folyamatelemző - business process analysis (BPA), informatikai rendszertervező, vállalati irányítás, kockázat és megfelelőség kezelő (EGRC), működési kockázatkezelő (ORM) funkciókat is kínál, tehát egy olyan átfogó eszköz, amely több működési terület vagy osztály is hatékonyan használhat. Ezen felül a MEGA Suite támogatja a vállalati architektúra védelmi és biztonsági keretrendszereket, mint amilyen a NAF és a DoDAF.

Számos vezető elemző cég, köztük a Forrester Research és a Chartis is megemlítette a MEGA-t az EA, BPA, GRC és ORM eszközökre vonatkozó jelentéseiben. A Gartner, Inc. Magic Quadrant for Business Process Analysis Tools (Az üzleti folyamatelemző eszközök mágikus négyzete, G00174515) beszámolójában a MEGA szintén a vezetők (Leaders) csoportban szerepel.

“A több mint 40 országban jelen lévő ügyfeleink beszámoltak arról, hogy a MEGA Suite egy könnyen használható eszköz, amely az osztályok közötti információáramlást gyorsabbá, egyszerűbbé és pontosabbá teszi, továbbá nagymértékben segíti az üzleti funkciók integrációját az informatikai erőforrásokkal. Ezen felül ügyfeleink szolgáltatási csoportjainkat első osztályúnak találták” – folytatta Lucio de Risi.

A MEGA International-ről
A MEGA International vállalati architektúra (EA), üzleti folyamatelemző (BPA) és vállalati irányítás, kockázat és megfelelőség kezelő (EGRC) megoldásokat kínál. A hatékony MEGA szoftvereket, mint amilyen a MEGA Suite, több mint hetvenötezren használják világszerte. Ügyfelei közé tartozik többek között az AT&T, DirecTV, Morgan Stanley, Nissan, P&G, Wyeth, a US Departments of Agriculture, Homeland Security, and Transportation. www.mega.com.

 A Gartner Magic Quadrant elemzéséről
A Magic Quadrant kifejezés a Gartner, Inc. tulajdona, ezért a kifejezés csak engedéllyel használható. A Magic Quadrant (mágikus négyzetek) a piaci viszonyok grafikus megjelenítése egy adott időszakra vonatkozóan. Azt mutatja, hogy a Gartner elemzése szerint hogyan teljesítenek bizonyos gyártók az adott piaci területen (a Gartner által meghatározott feltételek alapján). A Gartner nem támogat egyetlen, a mágikus négyzetben található gyártót, terméket vagy szolgáltatást sem, és nem tanácsol olyat a technológiai felhasználóknak, hogy csak a Vezetők (Leaders) négyzetben szereplő gyártókat válasszák. A mágikus négyzetek pusztán kutatási eszközként készültek, nem irányadóként valamilyen cselekedethez. A Gartner ennek a kutatásnak a tekintetében minden kifejezett vagy beleértett garanciát elutasít, így az eladhatóságra vagy az adott célra való alkalmasságra vonatkozó garanciákat is.