2010. október 29., péntek

A Gartner 2009-es vállalati architektúra eszközökre vonatkozó elemzésében a vezetők közé pozícionálta a MEGA-t




A Gartner jelentése tíz szoftverfejlesztőre kiterjedő elemzést tartalmaz, ezek a cégek olyan vállalati architektúra eszközöket kínálnak, amelyek megfelelnek a vállalati eszközökkel szemben támasztott meghatározott minimumkövetelményeknek. A vállalatokat megvalósítási képességük, valamint jövőképük kidolgozottsága alapján értékelték.


A Gartner szerint a MEGA a vállalati architektúra eszközök piacának egyik vezető vállalata
„Hisszük, hogy a MEGA pozíciója a vezetők négyzetében tükrözi azt az értéket, amelyet megoldásunk kínál azon vállalatok számára, amelyek költséghatékony, eredményes eszközt keresnek üzleti folyamataik, erőforrásaik, eszközeik és kockázataik modellezésére, újraszervezésére és szabályozására” – mondta Lucio de Risi, a MEGA elnöke. „Világszerte szervezetek százaival dolgoztunk együtt és segítettük őket annak megértésében, hogyan hangolhatják össze az üzleti prioritásokat az informatikával, hogyan mérhetik a vállalati architektúra eszközök értékét, és miként használhatják ezeket üzletfejlesztési célokra.”

Bizonyított innovációs rekordA MEGA Suite világszerte közel húsz éve járul hozzá a nagyvállalatok üzleti teljesítményének fokozásához. Javuló termelékenység, magasabb piaci részesedés és jelentős költségmegtakarítás azok a jellemző eredmények, amelyeket a MEGA Suite-ot használó vállalatok értek el.

A MEGA nagy hangsúlyt fektet arra, hogy hozzáadott értéket nyújtson ügyfelei számára azáltal, hogy üzleti tevékenységüket a folyamatok elemzését, az informatikai tervezést, a vállalati architektúra menedzsmentet és az architektúra modellezést segítő új funkciókkal és megoldásokkal támogatja. Emellett szakértő tanácsadókból álló csapata segíti az ügyfeleket üzleti folyamataik és informatikai terveik azonosításában és optimalizálásában.

A Mega számos termékkel, köztük modellező és fejlesztő eszközökkel is képes az információcserére, ezen felül a rendszerből exportálni is lehetséges különféle integrációs middleware alkalmazásokba. Ez hasznos minden olyan szervezet számára, amely az információkat adatbázisaiban automatikusan kívánja egyesíteni.

A vállalati architektúra eszközök piacán kívül a Mega több kapcsolódó piacon is jelen van, mint amilyen a BPA, irányítás, kockázat és megfelelés (GRC), alkalmazáselemzés és fejlesztés piac. Ez jó megoldást jelent azoknak a szervezeteknek, amelyek egyetlen integrált eszközt kívánnak használni a különféle vállalati architektúrán túlmutató igények kielégítésére.

Teljes vállalati architektúra termékskálájával a Mega egy kiegyensúlyozott eszközt kínál (az egyensúly a Magic Quadrant esetén az alkalmazott kritériumok egyenlő súlyozását jelenti).

A MEGA Modeling Suite egy olyan objektummodellt (metamodellt) foglal magában, amely üzleti, információs, technológiai és megoldás architektúra szempontú megközelítést nyújt. Ez a lehetőség erős alapot biztosít a vállalati fejlesztők számára jelentős információ strukturálásához és összekapcsolásához.

A Gartner, Inc. a vállalati architektúra eszközök „Magic Quadrant” beszámolójában a gyártókat a következő négy kategória egyikébe sorolja: vezetők (Leaders), követők (Challengers), látnokok (Visionaries) és résjátékosok (Niche Players). A Magic Quadrant egy meghatározott időszakra vonatkozóan a piaci viszonyokat grafikusan jeleníti meg és a Gartner által megadott feltételek alapján mutatja be bizonyos gyártók teljesítményét az adott piaci területen. A Gartner a mágikus négyzeteket pusztán kutatási eszközként készíti, nem támogat egyetlen, a Magic Quadrant-ban található gyártót, terméket vagy szolgáltatást sem.