2011. március 7., hétfő

A TOGAF 9 keretrendszert támogató MEGA for TOGAF

A MEGA for TOGAF™ vállalati architektúra (EA) menedzsmentet támogató módszer. A TOGAF 9-es verziója további hasznos irányítási és kontroll funkciókat nyújt az átszervezési projektek még hatékonyabb kezeléséhez.

MEGA for TOGAF áttekintés

A vállalati architektúra széles körben használt vállalatirányítási megközelítés, amelynek alkalmazása csak akkor jelent előnyt, amennyiben jól meghatározott módszertan és megbízható, modell-vezérelt adatbázissal támogatott keretrendszer áll mögötte. A TOGAF 9 általános szótárt és egy tartalmi metamodellt is magába foglal.

Használja ki a teljes TOGAF 9 tartalmi metamodellt a MEGA for TOGAF-fal, amely grafikus, egyszerű, modellvezérelt környezetet nyújt egy nagy hatékonyságú vállalati architektúra kialakításához. A
MEGA Suite eszközökkel megerősítve a MEGA for TOGAF felgyorsítja a TOGAF elfogadtatását, továbbá segíti az irányítás gyors bevezetését az egész vállalatnál.

Fő jellemzők- TOGAF folyamatleírások
A MEGA for TOGAF grafikus, könnyen használható módszert kínál, amely egyszerűen adaptálható a különböző projekt módszertanokhoz. A modellező felületről külön navigátor segítségével könnyen elérhetőek a TOGAF 9 elemei (ADM, tartalmi metamodell objektumok, eszközök, nézetek és leszállítandók), amely megkönnyíti a folyamatleírások elkészítését.

- Megfelelés a TOGAF Architecture Development Method-nak
(ADM, Architektúra Fejlesztési Módszer)
A MEGA for TOGAF csupán egyetlen kattintással képes az egyes ADM fázisok, bemenetek és kimenetek részletes grafikai megjelenítésére. A teljes testre szabási lehetőségnek köszönhetően a módszert a szervezetek saját igényeikhez igazíthatják.

- A TOGAF Technical Reference Model (TRM, Technikai referenciamodell) támogatása
A MEGA for TOGAF az alkalmazások és rendszerek teljes rendszertanát kínálja, ezen felül grafikus nézőpontok és könnyű navigáció segíti a munkát. A meglévő alkalmazások és rendszerek egyszerűen kapcsolhatóak a TRM-hez.

Az Open Group® bejegyzett márkanév, a TOGAF™ pedig az Open Group márkaneve az USA-ban és más országokban.