2011. március 28., hétfő

Az ITIL támogatása a MEGA ITSM Accelerator-ral

A MEGA ITSM Accelerator egy használatra kész grafikus ITIL® best practice adatbázissal rendelkezik, amely segíti az informatikai szervezeteket azok alkalmazásában.

MEGA ITSM Accelerator áttekintés

Az informatikai rendszerek fejlődésével az informatikai szervezetek a hatékony IT irányítás iránti igény növekedésével szembesülnek. Az ITIL (Information Technology Infrastructure Library -ITIL) a legjobb megoldásokat kínálja az IT szolgálatások (ITSM) és tevékenységek terén a valós projektek és tapasztalatok alapján.

Az ITIL best practice gyakorlatából fakadó előnyök gyors és teljes kihasználása érdekében a MEGA a MEGA ITSM Accelerator eszközt kínálja, amely révén összehasonlíthatóak a jelenleg használt és a best practice modellek. A MEGA Process alapján – a MEGA Suite integrált részeként – a MEGA ITSM Accelerator azonnal használható ITIL megoldásokat tartalmazó grafikus adatbázist tesz elérhetővé, amellyel felgyorsítja ezek bevezetését az IT szervezetek számára.

Főbb funkciók
- Az ITIL 3.2 verziójának támogatása

- ITIL referencia folyamatok
Az ITIL referencia folyamatokat többszintű folyamatmodellek mutatják be, amelyek útmutatóként használhatóak egy új szervezet adaptációjához az IT osztályon belül. A standard ITIL folyamatmodellek kiindulópontként használhatóak a szervezethez illeszkedő célfolyamatok definiálásához.  

- ITIL bevezetési projekt megközelítés
A MEGA ITSM Accelerator módszertant kínál az ITIL projektek vezetéséhez, továbbá az ITIL kifejezések szójegyzékét is magába foglalja, ezen kívül hivatkozást tartalmaz az OGC könyvek ITIL fejezeteire, valamint kifejezetten az IT osztályok vezetése számára készült kockázat típus könyvtárral is rendelkezik.  

- Automatizálás és dokumentálás
A
MEGA Exchange segítségével a MEGA ITSM Accelerator-ral leírt folyamatok a MEGA Suite adatbázisban előkészítik az olyan szoftverforgalmazók által kínált ITIL folyamat-automatizáló eszközök alkalmazását, mint a BMC, a HP, az IBM vagy a Computer Associates.
Az ITIL bevezetéshez kapcsolódó dokumentumok és honlapok automatikusan hozhatóak létre a standard sablonok segítségével.

 Az ITIL® bejegyzett márkanév, valamint a Kormányzati Kereskedelmi Hivatal (Office of Government Commerce) közösségi márkaneve, amelyet az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatala jegyzett be. Az IT Infrastructure Library ® a Kormányzati Kereskedelmi Hivatal (Office of Government Commerce.) bejegyzett márkaneve.