2010. október 29., péntek

MEGA 2009: új és frissített termékek


Az olyan új funkciókon felül, mint amilyen a TOGAF 9 támogatás és a MEGA Anywhere, a fokozott teljesítményű új webes modellező platformunk, a továbbfejlesztett platform eszközök, a frissített funkcionalitás és a javuló alkalmazhatóság teszik a MEGA Suite új verzióját igazán korszerűvé.

A MEGA 2009 SP4 új vagy frissített moduljai a következők:
Platform eszközök
MEGA Anywhere: (új) ez a platform lehetővé teszi a felhasználók számára BPMN folyamatok és informatikai architektúrák webes modellezését.
MEGA Analysis Platform: (frissített) ezentúl a MEGA elemző riportok inkább JAVA-ban mint Visual Basic nyelvben íródnak.

Könyvtárak és keretrendszerek

MEGA for TOGAF 9: (új) a vállalati és üzleti terület fejlesztői számára kínál új lehetőségeket a szervezet, a folyamatok és a vállalati működés leírására, elemzésére és fejlesztésére a TOGAF 9 követelményekkel összhangban.
MEGA Suite for NAF: (frissített) alkalmazásával NAF alapú rendszer architektúrák építhetők, amelyekben különböző hatásvizsgálatok és objektum újra felhasználások biztosítják az elemzhetőséget. Segítségével könnyen generálhatunk dokumentációkat, ezáltal hatékonyabbá válik az együttműködés az érintettek között még jelentősen megosztott vagy többszörösen összekapcsolt felhasználói környezetben is.

Modellező eszközök
MEGA Process BPMN: (frissített) üzleti elemzőknek és fejlesztőknek kínál új lehetőségeket a szervezet, a folyamatok és a vállalati működés leírására, elemzésére és fejlesztésére.
MEGA Architecture: (frissített) a vezetőket és üzemeltetőket segíti a vállalat teljes informatikai rendszerének, valamint eszközeinek és műszaki infrastruktúrájának leírásában, elemzésében és fejlesztésében.

Transzformációs eszközök
MEGA IT Planning: (frissített) elsősorban informatikai fejlesztők, informatikai stratégiát kidolgozó munkatársak és projektmenedzsment irodák számára ajánlott az informatikai rendszerek életciklusainak tervezéséhez és a fejlesztések ütemezéséhez.
MEGA System Blueprint: (frissített) a MEGA System Blueprint egy olyan rendszertervező eszköz, amely az informatikai szakembereknek koherens és egységes megközelítést kínál a rendszerspecifikációk meghatározásához, dokumentálásához és kommunikálásához.

Kommunikációs eszközök
MEGA Advisor: (frissített) egy web alapú portál segítségével a MEGA adatbázisában tárolt információk valós időben, felhasználói jogosultságoknak megfelelően publikálhatók.
MEGA TeamWork: (frissített) ezzel az eszközzel a döntéshozók bevonhatók a vállalati architektúra menedzsment folyamatába. Egyénileg definiált workflow-k segítségével támogatja és vezérli például a jóváhagyások, változáskezelések folyamatát.


MEGA termékstruktúra