2012. július 11., szerda


MEGA GRC hírlevél, 2012. július - augusztus


Kedves Ügyfeleink és Partnereink!

A működési kiválóság a kulcs az üzleti teljesítmény és a kockázatkezelés hatékony optimalizálásához. A kockázat a szervezet minden üzleti folyamatának velejárója, amelyek a kockázatok szempontjából egyre intenzívebb környezetben zajlanak. Annak érdekében, hogy világos és pontos értékelést végezhessünk és a kockázatokat megfelelő mértékben csökkenthessük, fontos megfontolnunk, hogy a kockázatkezelésre minden üzleti szerepkör prioritásaként tekintünk. A kockázatkezelő szakemberek és az üzlet kapcsolata a témája előadásunknak (A Day in the Life of a Risk Management Professional), amelyben a Deloitte meghívott előadói is közreműködnek.

Hogyan teremthetnek értéket és növekedhetnek a szervezetek üzleti tevékenységük hatékony optimalizálásával és kockázataik kezelésével?

Ez az egyik fő üzenete François Tabourot, a MEGA ügyvezető alelnökének, amelyre cikkében (Enterprise Risk Management for a New Governance Policy) és ismertetőjében (Integrate Audit Into Your Risk Management Perspective ) is kitér. François Tabourot kiemeli annak fontosságát, hogy az auditot a vállalat átfogó vállalati kockázatkezelésébe szükséges integrálni.

Ezen felül meghívjuk Önt, regisztráljon webszemináriumunkra (6 Concrete Benefits of an Integrated GRC Initiative), amely során Nicolas Betbeder-Matibet, a MEGA alelnöke ügyfélpéldákon keresztül bemutatja az integrált GRC megoldás használatának előnyeit.

A MEGA hírlevélben további témákról is olvashat:

 Gondolatébresztő

Egy kockázatkezelési szakértő egy napja

Egy kockázatkezelési szakértő napi tevékenysége néhányak számára világos, azonban legtöbbünknek zavaros. Hogyan kezelhetők a kockázatok és hogyan jöhetnek létre a szabályozások, amelyek kritikusak a jövedelmező üzleti tevékenységekre nézve? Mikor érdemes inkább hátralépni és értékelni (újraértékelni) kockázati környezetünket?

Integrálja az auditot kockázatkezelési tervébe

François Tabourot, a MEGA ügyvezető alelnöke bemutatja azokat a tényeket, ötleteket és értékajánlatokat, amelyek felhasználhatók a vezetők meggyőzéséhez egy holisztikus ERM keretrendszer elfogadtatása érdekében. Az ismertető középpontjában a vállalati kockázatkezelés legjobb gyakorlatai állnak, amelyek esetén az audit a vállalat védelmi rendszerének gerincét képezi.

Vállalati kockázatkezelés egy új irányítási szabályozáshoz

François Tabourot, a MEGA ügyvezető alelnöke bemutatja, hogy a működési kiválóság egy lehetőség a szervezetek számára üzleti teljesítményük fejlesztésére.

Kockázatkezelés szoftver riport 2012

A jelentés segítségével betekintést nyerhet a MEGA GRC megoldások előnyeibe. Megtudhatja, hogy a MEGA Suite miként teszi lehetővé a teljes kockázatmodellezést a kockázati esemény adatrögzítés, a statisztikai VAR kalkuláció, a kockázatértékelés, a külső adatbázisokkal történő integráció és előre definiált kockázati modellek segítségével.

 Regisztráljon a következő webszemináriumunkra!

Egy integrált GRC bevezetés hat konkrét előnye

Július 10., 11:00 SGT

A GRC általános előnyeit már többször bemutattuk, de mi a helyzet azokkal a mérhető előnyökkel, amelyek valós teljesítménybeli javulást eredményeznek? A webszeminárium során Nicolas Betbeder-Matibet számol be azokról a mérhető előnyökről, amelyeket egy szervezet elérhet egy integrált GRC program használatával, emellett konkrét példákat mutatunk be ügyfeleink sikereiről.


Ahová ellátogatunk:


IIA International 2012 Konferencia

2012. július 8-11. - Boston, MA, USA

Az idei IIA Nemzetközi Konferencián mindent megtudhat a belső audit forradalmasításáról a változás és a változásmenedzsment tükrében. Ezen felül megismerkedhet a GRC (governance, risk management, and compliance) megoldással és annak belső auditban betöltött szerepével. A MEGA kiállítóként vesz részt az eseményen.

A teljes hírlevél elérhető az alábbi linken: