2011. április 26., kedd

A MEGA kapta az elérhető legmagasabb pontszámot a Vállalati Architektúra jelentés 25 kategóriájában

Az egyik független piackutató cég a Vállalati Architektúra Menedzsment megoldások között
a vezetők közé sorolta a MEGA-t.


A
MEGA vezetőként szerepel a Forrester Research, Inc. “The Forrester Wave™; Enterprise Architecture Management Suites, Q2 2011" című, 2011. április 15-én közzétett jelentésében.  A Forrester elemzői, Henry Peyret és Tim DeGennaro lesznek a május 5-én 16 órakor kezdődő Webinar meghívott előadói. Amennyiben szívesen csatlakozna a jelentéssel kapcsolatos beszélgetéshez, kérjük, itt regisztráljon. A jelentés megtekintéséhez kattintson ide.


Az említett jelentés a vállalati architektúra menedzsment megoldásokat (EAMS) aktuális kínálatuk, stratégiájuk és piaci jelenlétük alapján értékelte.
A MEGA megkapta a lehető legmagasabb pontszámot 25 értékelési szempont szerint, beleértve a termék-stratégiát is. Az értékelt eszközök között ez volt az elért legmagasabb pontszám ebben a kategóriában. 
A MEGA Suite-ot a vállalatok világszerte közel 20 éve alkalmazzák.

"A MEGA termékstratégiája figyelemre méltó, a releváns és kapcsolódó képességek széles körét mutatja, valamint a célzott fejlesztési ütemterv összhangban áll a piaci jövőképével", jegyezi meg a jelentés.

A cég termékstratégiája piacvezérelt: a MEGA ügyfeleivel szorosan együttműködve fejleszti szoftvereit az üzleti teljesítmény javítása, a költségek ellenőrzése és a kockázatok minimalizálása céljából. 

A jelentés továbbá hangsúlyozza: "Általában véve a [MEGA] jelentős támogatást nyújt az informatikai, az EA és az üzleti szakterület érintettjei számára."
A vállalati architektúrában érintettek sokféleségét mutatja, hogy a hagyományos vállalati architektúra csapaton kívül IT stratégákat, üzleti csoportokat, valamint kockázati és megfelelőségi munkatársakat is beleértünk. A MEGA dedikált kezelőfelületekkel rendelkezik, amelyek segítségével ezek a felhasználók elérhetik és értékelhetik a saját feladatkörük szempontjából fontos információkat.

"A MEGA a piac által elismert teljes körű GRC megoldást is kínál, amely támogatja a vállalati szintű megfelelőség-kezelést" – részletezi a jelentés.

A MEGA az egyetlen olyan cég ezen a piacon, amely a Vállalati Architektúra Menedzsment eszközt és az
irányítás, kockázat és megfelelőség (GRC) megoldást ötvözi. A MEGA Suite GRC képességei támogatják a kockázatkezelési, belső ellenőrzési és megfelelőségi tevékenységeket.

A MEGA a közelmúltban a Gartner, Inc. két jelentésében is szerepelt. A 2011. március 31-én megjelent “Assessment of Enterprise Architecture Tool Capabilities” (A vállalati architektúra eszközök képességeinek értékelése) jelentésben említésre került a MEGA, valamint a Gartner 2010. október 29-én publikált “Magic Quadrant for Enterprise Architecture Tools” (A vállalati architektúra eszközök értékelési négyzete) jelentésében pedig a MEGA-t a vezetők közé sorolták.