2011. április 4., hétfő

IT tervezés a MEGA-val

A portfolió megközelítést alkalmazva a MEGA támogatja a vállalati architektúra szakembereket és informatikai vezetőket a változtatások gyorsabb és hatékonyabb végrehajtásában.
Az IT tervezés kihívásai
Több tényező is hozzájárul az informatikai rendszereken végzett módosítások kezelésének összetettségéhez. Ahhoz, hogy dönthessünk az IT rendszerek megfelelő időben történő fejlesztéséről nagy szervezetek esetében, bizonyos kérdéseket szükséges tisztázni: 

- Hogyan méretezzük újra a projekt portfoliót ahhoz, hogy az megfeleljen az aktuális üzleti igényeknek.
- Hogyan kezeljük a több portfoliót is érintő változtatásokat.
- Miként optimalizáljuk az eszköz portfoliót a költségcsökkentés érdekében.

Előnyök
 - Az informatikai tervek összehangolása a vállalati stratégiával, valamint az üzleti célok azonosítása az informatikai átszervezési projektek prioritásainak meghatározásához.
- A vállalati IT eszköz portfolióra vonatkozó információ konzisztens módon történő konszolidálása egy olyan vállalati adatbázisban, amely könnyen megosztható és hozzáférhető minden érintett számára.
- Az architektúrák aktuális és jövőbeli állapota közötti átállás hatékony kezelése a rugalmas eszközöknek, módszertanoknak és szolgáltatásoknak köszönhetően.

A MEGA informatikai tervezési megoldása
Az informatikai változások üzleti stratégiával és a technológiai igényekkel összhangban történő tervezésével a MEGA IT Planning szoftvermegoldása az IT változtatási programok hatékony tervezéséhez kínál támogató eszközöket. 

Az alkalmazás, szolgáltatás és eszköz portfolió időbeli nézetének segítségével hatékonyan támogatja az  informatikai átalakítási projektek ütemezéseit és egyéb tervezését. A szoftver scenario-elemző képessége lehetővé teszi mélyreható hatáselemzések végzését, valamint megoldások összehasonlítását annak érdekében, hogy pontos előrejelzés születhessen a szervezeten belüli változások hatásának előrejelzésére.



A Business Process Analysis és Enterprise Architecture megoldásokkal történő integrációnak köszönhetően a MEGA IT Planning szoftver egyaránt felhasználja a folyamat és architektúra modellezési információkat az IT tervezési folyamat üzleti stratégiával összhangban történő elvégzésének gyorsítása céljából. Az alapul szolgáló közös kollaboratív platform az információk megosztását és ismételt használatát szolgálja. A döntéshozók munkáját riportok és kezelőfelületek (dashboard) széles skálája segíti.


A MEGA informatikai tervezési megközelítésének fejlesztése során felhasználták az ügyfelekkel világszerte végzett közös munka során szerzett, több mint húszéves tanácsadói tapasztalatokat.